La notícia sobre els deures s’ha convertit en viral

noticiaviral

La darrera entrada d’aquest bloc sobre els deures s’ha convertit en un fenomen viral. Tant la nostra web com el nostre facebook han rebut més de 10.000 visites en només una setmana, quan les publicacions amb més èxit, com ara el menú o les fotos del menjador, no havien passat de 400 o 500. Fins i tot al twitter, normalment més tranquil, no paren de retuitear-nos. No sabem quin camí haurà seguit la nostra notícia pel misteriós món de la xarxa per a arribar a tanta gent, però sembla evident que el tema dels deures no deixa indiferent ningú.

visitas
Visites diàries a la notícia

Com podeu veure en aquesta gràfica, l’interès per la notícia va augmentant dia a dia, només avui l’han llegit 6.000 persones. Què passarà demà?

Amb una breu cerca per internet es poden trobar moltes notícies que es fan ressò del debat social que sembla que hi ha sobre els deures. A tall d’exemple (en podeu trobar més), no fa gaire el diari El Mundo publicava un article explicant un estudi que havia fet l’OCDE sobre el sistema educatiu a Espanya: l’escolarització comença abans que la mitjana dels països de l’OCDE, fem més hores de classe a l’any i tenim més deures i malgrat tot això, els nostres resultats a l’informe PISA són molt discrets. Hom podria dir que potser cal canviar alguna cosa i no precisament en la direcció d’encomanar més feina als nens. En tot cas, resulta evident que l’equació més feina igual a millors resultats no sempre es compleix.

Per acabar, ens permetem recordar que en aquesta web ja hem tractat el tema en alguna ocasió anterior: vam portar un article de Lluís Gavaldà (Els Pets), vam parlar d’un llibre de l’expert nord-americà Alfie Kohn i vam organitzar una xerrada amb el traductor i editor d’aquest llibre.

Demà és Sant Jordi, els nens avui no tenien deures!!! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.