Paco Purroy ens va parlar sobre l’ictus

 

webDSC_0016Volem agrair Paco Purroy, pare de l’escola i neuròleg a l’Hospital Arnau de Vilanova, que dimecres passat, dia 29, coincidint amb el dia mundial de l’ictus, ens va parlar sobre aquesta malaltia. Una xerrada amena i molt entenedora gràcies a la gran capacitat per la divulgació científica d’en Paco.

Com podem reconèixer un ictus? Els símptomes que poden aparèixer són: mal de cap,  dificultats amb la parla, problemes amb el moviment de les extremitats, pèrdua de força, problemes d’equilibri o dificultats de visió. L’aparició sobtada d’aquests símptomes és la  clau per a pensar en un possible ictus.

webDSC_0015 Què hem de fer davant d’un possible ictus? Hem de trucar ràpidament als serveis d’emergència. La probabilitat de superar l’ictus sense seqüeles és més elevada si es tracta en la primera hora i és gairebé nul·la després de cinc hores.

webDSC_0002Què hem de fer per a prevenir l’aparició l’ictus? Vida sana, aquí són vàlids els consells universals: dieta mediterrània, reduir el consum de greixos, controlar el colesterol i la hipertensió, deixar el tabac, consum moderat d’alcohol i fer exercici físic ens allunyaran d’aquesta malaltia (i de moltes altres 😉 ).

webDSC_0001

Sé el primero en comentar en «Paco Purroy ens va parlar sobre l’ictus»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.