Nens i nenes a l’escola, iguals però diferents

nensnes

Si teniu fills i filles a casa no teniu cap dubte, són ben diferents. I a l’escola també. Un informe elaborat per l’OCDE (molt interessant, no us perdeu el resum més abaix) a partir de les dades de l’informe PISA 2012 mostra les diferències de rendiment acadèmic de nois i noies. Per començar, els nois s’impliquen menys a l’escola o l’institut que les noies, obtenen pitjors resultats i abandonen abans d’hora amb més freqüència. Els nois afirmen que l’institut és una pèrdua de temps molt més que les noies. A casa, els nois dediquen menys temps que les noies a fer deures i pel que fa a les activitats de lleure, els nois dediquen més temps als videojocs i les noies a la lectura. Per últim, les noies tenen més expectatives sobre les seves futures carreres professionals que els nois.

Amb les matemàtiques la tendència canvia, les noies ho fan pitjor. Els autors de l’estudi afirmen que es deu a una manca de confiança en aquesta matèria, en general tenen menys confiança davant de problemes matemàtics o científics. Quan es comparen grups de nois i noies que tenen el mateix nivell de confiança, els resultats són semblants.

juegos

Els professors poden ajudar a corregir la diferència evitant el possible esbiaix de gènere al qualificar els alumnes. Poden també donar més suport als alumnes amb més problemes, ja que els nois tenen pitjor rendiment que les noies, especialment als centres més desafavorits.

web1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.