L’iPhone provoca fractures d’ossos als nens petits

huesoiphoneFa uns dies ja vam parlar dels problemes d’aprenentatge i desenvolupament emocional que l’addicció dels pares al mòbil podia causar als nens petits. Ara hem trobat un estudi fet a la Universitat de Yale que sembla demostrar que els telèfons mòbils provoquen fractures d’ossos als nens petits. No, no es tracta de progenitors que perden els nervis a l’hora del sopar o dels deures i llancen el mòbil als fills 😉 . L’estudi, fet als Estats Units, ha descobert que hi ha una clara relació entre l’extensió de la xarxa 3G i un augment en el nombre d’accidents amb contusions o fractures que pateixen el nens menors de 6 anys (veure gràfic més abaix). Quina explicació dóna l’estudi?

L’estudi ha anat comparant per zones l’extensió de la xarxa 3G i l’augment d’accidents als parcs infantils, tot demostrant que eren fenòmens paral·lels. Quan la cobertura d’internet mòbil arribava a un determinat barri, l’hospital de la zona començava a rebre més nens accidentats.

L’explicació és que quan els nens juguen al parc, els pares no hi paren massa atenció perquè estan distrets amb el mòbil i això provoca més accidents. De fet, aquesta tendència es manifesta només amb els nens més petits de 6 anys, perquè representa que a partir d’aquesta edat no necessiten tanta atenció.

Una altra conclusió interessant de l’estudi és que això passa només a les zones de joc públiques i no pas a l’escoles. Els mestres tenen una responsabilitat professional en la cura dels nens i això els hi fa menys susceptibles de distreure’s amb el mòbil.

Podeu consultar la notícia a la premsa o també consultar l’estudi en detall (en anglès).

gráfico

Sé el primero en comentar en «L’iPhone provoca fractures d’ossos als nens petits»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.