Les nostres expectatives marquen als fills

Una mare ens envia un article molt interessant. Gràcies!! 😉 Ja sabeu, ens encanta que ens envieu coses per la nostra web (webampajocdelabola@gmail.com). Fa molt de temps que se sap que les nostres expectatives marquen als nostres fills, per tant hem d’anar amb compte amb les afirmacions que fem davant d’ells.

S’han fet molts experiments per a demostrar allò que en diuen efecte pigmalió, n’hi ha de curiosos. Uns professors van ser informats que a la seva classe havien detectat uns nens amb altes capacitats, quan en realitat era mentida. Però aquests professors van començar a tractar aquells nens com si realment fossin superdotats i els nens es van adonar que confiaven més en ells i que sempre esperaven que traurien bones notes als exàmens i llavors ells mateixos es van creure que realment tenien més capacitat de la que es pensaven i el seu rendiment a l’escola va millorar molt.

Les coses que diem dels nostres fills els marquen. Quan diem és tímid, és nerviós, no estudia gaire, les matemàtiques li costen, no és bo als esports o coses semblants, ells assumeixen que tenen limitacions i que no val la pena esforçar-se. En canvi, quan creem expectatives altes són capaços de arribar més lluny. Recordeu, efecte pigmalió, llegiu l’article.

 

Sé el primero en comentar en «Les nostres expectatives marquen als fills»

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.