La construcció de l’Escola

wobrasantic1

Hem trobat un bloc que tracta sobre arquitectura de Lleida i té autèntiques joies, com ara les fotos de quan es va construir la nostra Escola, aquí us deixem un parell de mostra, però a la web en trobareu més, juntament amb detalls arquitectònics i esbossos fets a mà. A les fotos es pot apreciar com era el barri fa 30 anys i com ha canviat en aquest temps (és impactant!).

wobrasantic3El projecte va ser realitzat per l’oficina d’arquitectes Espinet-Ubach de Barcelona, autors entre d’altres edificis de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, al campus de Cappont. Les obres es van fer entre el 1983 i el 1987 i el seu pressupost va ser d’uns 90 milions de pessetes (poc més de mig milió d’euros).
wobrasantic2wobrasantic4

Arquitectura apart, en aquestes dues fotos es pot veure com ha canviat la ciutat. Quan es va acabar l’obra només estaven construïts els edificis del carrer Cristòfol de Boleda, no hi havia res ni al carrer Segrià ni al d’Alcalde Pujol. Més enllà de l’Escola no hi havia res urbanitzat i ja començava l’horta de Lleida. Com dèiem al començament, podeu veure més fotos i detalls al bloc ArquiLleida. Aprofitem per a recordar-vos que en una entrada anterior ja vam compartir imatges i vídeos de les obres de remodelació de l’Escola de fa 6 anys que l’han donat el seu aspecte actual.

2 comentarios en «La construcció de l’Escola»

  1. ampajocdelabola | el 16/12/2014 a las 15:07 | Responder

    Toni, jo crec que ets el que xuta a gol en la foto 😉

  2. Quins records!! Jo podria ser un d’aquells nens que surten a les fotos!! Recordo com si fos avui el bosquet quan era un bosquet, les grades plenes dels nens de l’escola, la rampa dels vestidors que feia volar els nostres monopatins, les fustes separadores que ens servien per entrenar-nos, les pistes d’esports, en les que fent un càlcul ràpid,hi he jugat a futbol més de 1000 hores!!! El Fernando, la Leonor, la Maite, la Ramona, les Martes, la Barbara, la Tere, el Mori, el Joan, el Manel i molts d’altres… Buff, uns records genials.
    Gràcies per aquestes fotos tan xules!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.