Els gallecs també parlen de deures

investigadora

Un pare de l’Escola ens fa arribar una notícia sobre deures publicada al diari La Voz de Galicia: Poner deberes al niño para crear hábitos no tiene sentido. Es tracta d’una entrevista amb Catherine L´Ecuyer, una canadenca que viu a Barcelona i és investigadora i autora de llibres sobre educació. Una de les idees principals de l’entrevista és identificar un fals neuromite: abans i més és millor.  Per exemple, la idea que agafa força darrerament de que quan abans comencin els nens a fer servir eines informàtiques i més temps hi dediquin, millor. La neurociència, diu L’Ecuyer, ha demostrat que això és fals, el desenvolupament del nen porta el seu ritme.

D’altra banda s’ha observat que els nens entre u i tres anys que passen molt de temps consumint pantalles són els que tenen més probabilitats de patir desatenció als set. També diu que és falsa la creença de que fer deures sigui bo per a crear l’hàbit de treball en els nens. En canvi defensa la necessitat del joc en els nens perquè ajuda a desenvolupar la memòria o l’atenció. Els nens han de jugar, sembla obvi, no?

Moltes gràcies per fer-nos arribar aquest article i si en trobeu més d’interessants, envieu-nos un correu a webampajocdelabola@gmail.com.

Sé el primero en comentar en «Els gallecs també parlen de deures»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.