Canvia el paper de les dones als contes tradicionals

Coincidint amb el 8 de març una mare ens fa arribar aquest vídeo (gràcies 😉 , ens encanta que ens envieu coses) en el que ens proposen de revisar el paper de la dona als contes tradicionals. La Caputxeta Vermella és un conte que s’ha conservat a la cultura popular europea des de l’Edat Mitjana gràcies a la transmissió de forma oral. Perrault al s.XVII i després els germans Grimm al s.XIX el van adaptar en forma escrita.

Sembla que els experts coincideixen en què és un conte amb clares connotacions sexuals, amb l’objectiu d’ensenyar a les noies més joves els perills de passejar soles o de vestir de manera provocativa (el color vermell de la capa és una clara referència en aquest sentit). Cal recordar que abans del s.XX la majoria de les persones eren analfabetes i no anaven a l’escola i per això els contes servien per a ensenyar a la canalla el bon comportament i els perills. Si teniu curiositat, en aquest article està molt ben explicat, és molt interessant.

Però els temps canvien i un missatge que podia ser adequat a l’Edat Mitjana o fins i tot al s.XIX, a la nostra societat sembla que s’ens queda antiquat i és per això que en aquest vídeo ens proposen mirar el conte amb uns altres ulls. La Caputxeta no té la culpa de què se la mengi el llop, és el llop qui ha d’aprendre a respectar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.