Quin paper juga la família a l’èxit escolar dels fills?

pares_escola

Un pare ens ha fet arribar un article molt interessant del diari Ara 🙂 🙂 🙂 🙂 , ens encanta que ens envieu coses per la web. Segurament, tots ens preguntem alguna vegada com podem influir perquè als nostres fills els hi vagi bé a l’escola. El nivell social, cultural o econòmic de la família tenen una influència molt gran, encara que això no ho podem canviar d’avui per demà (si no ens toca la primitiva que portem a la butxaca 😉 ). Però hi ha moltes altres coses sobre les que sí podem actuar i tenen una gran influència.

Les expectatives de la família sobre el nen, la importància que la família dóna als estudis o la preocupació de la família per la cultura i l’oci són aspectes molt importants.

En general, els nens aprenen d’allò que ens veuen fer i no d’allò que els hi diem 😮 , és per això que les nostres actituds són fonamentals. Els fills han de percebre de manera inconscient que els seus pares s’interessen molt per allò que fan a l’escola, això els hi farà veure que és important.

Tot això es pot concretar en quatre recomanacions. Primer ens hem d’interessar per allò que fan els fills a l’escola, preguntant i xerrant tranquil·lament. Segon, hem de ser exigents, però d’acord amb la capacitat de cada nen. Tercer, hem de vigilar que facin a casa la feina que els hi encomanin al cole. Quart, hem de supervisar com aprofiten el temps. Fàcil, no? 😉

2 thoughts on “Quin paper juga la família a l’èxit escolar dels fills?

  1. silvia pociello Reply

    Tot ajuda. La familia és molt important?

    • ampajocdelabola Post authorReply

      I més important allò que fem que allò que diem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.