No hauríem d’ajudar els fills a fer els deures de matemàtiques

deberes_mates

Intentar ajudar els fills amb els deures de matemàtiques els hi pot causar ansietat amb aquesta assignatura, especialment en el cas d’aquells pares que sentien aquesta mateixa ansietat quan anaven a l’escola, segons un estudi fet per diversos investigadors als Estats Units. L’estudi ha trobat que quan aquests pares miren d’ajudar els fills amb els deures de matemàtiques, els resultats dels nens a l’escola empitjoren. I com més intenten ajudar amb els deures, pitjors resultats.

Si tenim sentiments negatius amb aquesta assignatura, segurament no podrem evitar que els fills se n’adonin i acabarem per contagiar-los la nostra ansietat. De vegades els pares transmetem missatges negatius sobre els deures, potser sense adonar-nos, del tipus “en què pensava el professor quan ha ficat aquest problema?” o “jo tampoc no sóc molt bo en matemàtiques“.

Què podem fer si ens trobem en aquesta situació? Potser no serà fàcil, però hem d’intentar crear un ambient relaxat i favorable a les matemàtiques. Un expert recomana una estratègia del tipus: “aprofitaré ara que has de fer els teus deures de matemàtiques i faré jo els meus” i llavors podem repassar els extractes del banc, els tiquets del supermercat o qualsevol altra activitat que impliqui càlculs matemàtics.

Un altre estudi publicat fa cinc anys ja havia detectat que les dones mestres amb ansietat davant les matemàtiques influïen negativament en el rendiment de les noies. L’explicació que dóna l’estudi és que, de manera involuntària, les mestres fan arribar a les alumnes el fals sentiment de que ser noia és un problema davant les matemàtiques.

Tot plegat, no és una recomanació dolenta, hem d’ajudar menys amb els deures (més temps lliure 😉 ).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.