L’iPhone provoca fractures d’ossos als nens petits

huesoiphoneFa uns dies ja vam parlar dels problemes d’aprenentatge i desenvolupament emocional que l’addicció dels pares al mòbil podia causar als nens petits. Ara hem trobat un estudi fet a la Universitat de Yale que sembla demostrar que els telèfons mòbils provoquen fractures d’ossos als nens petits. No, no es tracta de progenitors que perden els nervis a l’hora del sopar o dels deures i llancen el mòbil als fills 😉 . L’estudi, fet als Estats Units, ha descobert que hi ha una clara relació entre l’extensió de la xarxa 3G i un augment en el nombre d’accidents amb contusions o fractures que pateixen el nens menors de 6 anys (veure gràfic més abaix). Quina explicació dóna l’estudi?

L’estudi ha anat comparant per zones l’extensió de la xarxa 3G i l’augment d’accidents als parcs infantils, tot demostrant que eren fenòmens paral·lels. Quan la cobertura d’internet mòbil arribava a un determinat barri, l’hospital de la zona començava a rebre més nens accidentats.

L’explicació és que quan els nens juguen al parc, els pares no hi paren massa atenció perquè estan distrets amb el mòbil i això provoca més accidents. De fet, aquesta tendència es manifesta només amb els nens més petits de 6 anys, perquè representa que a partir d’aquesta edat no necessiten tanta atenció.

Una altra conclusió interessant de l’estudi és que això passa només a les zones de joc públiques i no pas a l’escoles. Els mestres tenen una responsabilitat professional en la cura dels nens i això els hi fa menys susceptibles de distreure’s amb el mòbil.

Podeu consultar la notícia a la premsa o també consultar l’estudi en detall (en anglès).

gráfico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.