L’Informe PISA és una fal·làcia

971994_1442331452654006_1497053643_nS’acaba de publicar una nova edició del famós Informe PISA i els mitjans de comunicació porten uns dies bombardejant-nos amb els terribles problemes que, sembla ser, té l’educació espanyola. Quina podria ser la solució? El primer pas és senzill: no fer cas de l’informe PISA.

Diane Ravitch, historiadora de la educació i investigadora a la Universitat de Nova York (NYU) ha estudiat el resultat d’aquestes proves als EEUU i les seves conclusions són molt interessants. Us presentem un petit resum d’un article publicat a El Huffinton Post.

Durant els darrers 50 anys els alumnes dels EEUU han obtingut resultats mediocres en les proves internacionals. En alguna ocasió, per exemple, la mitjana dels estudiants japonesos superava al 5% dels millors nord-americans en matemàtiques (Una barbaritat!). Malgrat això, durant tot aquest temps els EEUU han continuat com a la primera economia mundial.

Referint-se a estudis fets per d’altres autors, Ravitch explica que els resultats d’aquestes proves internacionals no guarden cap relació amb la productivitat d’un país, ni amb la qualitat de vida ni amb les institucions democràtiques. Senzillament, l’Informe PISA no serveix per a res.

Vols saber quin resultat tindries a les proves de l’Informe PISA? Prova-ho.

D’altra banda, podem dormir tranquils, els responsables són gent preparada (amb humor ;-))


Veure el vídeo a Youtube

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.