Les AMPAs de Ponent es mobilitzen contra el Decret de Menjadors

Aquest dijous el menjador de la nostra Escola es va omplir de representants d’AMPAs i AFAs vinguts de totes les comarques de Lleida. La raó és la propera aprovació d’un Decret que canviarà per sempre el funcionament dels menjadors escolars, i molt especialment el de la nostra escola. Des de la darrera entrada en que la Junta ja us informava de la situació, el Departament s’ha reiterat en el Decret malgrat la creixent oposició a tot Catalunya des de molts sectors (famílies, organitzacions, empreses, sindicats, ajuntaments…).

Per això en l’Assemblea de la Plataforma Menjadors per aturar el Decret vàrem acordar un calendari de mobilitzacions arreu de les escoles. I començarem aquest Dilluns a les 16:30 amb la lectura d’un manifest i fent ressonar les cassoles en disconformitat amb el Decret. Durant tota la setmana moltes escoles de Lleida també faran ressonar les seves cassoles pels mateixos motius.

També es va acordar que el proper divendres dia 16 a les 18h totes les escoles farem una Concentració davant els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament per demanar l’aturada del Decret i la pròrroga del model actual fins tenir una regulació consensuada.

Fruit de la pressió que va suposar l’anunci de mobilitzacions, el Departament d’Ensenyament ha anunciat un procés d’aportacions al Decret per aquesta setmana entrant. Pensem que no es tracta ara de fer pegats cuita corrents a un decret que es vol aprovar abans de finals d’any. Creiem que es tracta de fer una diagnosi més acurada del servei, començant per un diàleg amb totes les parts per trobar un model que garanteixi la qualitat i el control per part de les famílies que són qui finalment paguen el servei en la gran majoria dels casos. Entenem que no és una tasca fàcil i que cal preservar el model actual, especialment el de les AMPA que gestionen el menjador, que és i ha estat fins ara el millor model de gestió del menjadors escolars i del temps de migdia.

El menjador escolar, no és un negoci, no és una cantina o un restaurant de menjar ràpid, és un moment educatiu molt important pels nostres fills i filles que no pot ser subhastat com pretén el Decret de Menjadors, per això a l’Escola Joc de la Bola aquest dilluns les famílies, l’AMPA, els i les mestres, les cuineres, les monitores i la resta de personal farem RETRONAR LES CASSOLES PER DEFENSAR EL NOSTRE MENJADOR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.