Els problemes dels grups de whatsapp al cole

webcuidado-whatsapp-2Sens dubte, els grups de whatsapp del cole són molt útils, permeten estar al dia de tota la informació relacionada amb l’activitat dels fills. Però només cal fer una ràpida cerca en internet per adonar-se de que els mestres fa dies que es queixen dels problemes que estan creant aquests grups. El diari ABC o SER Catalunya, entre d’altres, se n’ocupaven no fa gaire de la qüestió. Moltes vegades a més a més de compartir informació, aquests grups esdevenen fòrums d’opinió, queixes, rumors o crítiques.

Qualsevol petit incident que pugui ocórrer a l’escola es difon ràpidament amb el perill de ser descontextualitzat i moltes vegades genera alarma injustificada i comentaris desagradables sobre els mestres o sobre d’altres famílies. Tot plegat dóna lloc a malentesos en que algú se sent ofès o atacat (Què diu aquest? Que s’ha pensat aquesta mare? Què s’han cregut els professors?).

Davant d’aquestes situacions, ja n’hi ha escoles que dediquen temps a informar als pares sobre els perills de no fer un bon ús dels grups de whatsapp. Hi ha una sèrie de normes elementals: intentar expressar-se amb correcció, intentar tallar diplomàticament una conversa que deriva cap el xafardeig o els comentaris agres, o abandonar el grup si continuen els problemes. Però la regla d’or que mai no hauríem d’oblidar és abans que res parlar amb el mestre per tal d’intentar esclarir que ha succeït.

malasmadres
http://clubdemalasmadres.com/bienvenidas-al-club-de-malasmadres/

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.