Els gallecs també parlen de deures

investigadora

Un pare de l’Escola ens fa arribar una notícia sobre deures publicada al diari La Voz de Galicia: Poner deberes al niño para crear hábitos no tiene sentido. Es tracta d’una entrevista amb Catherine L´Ecuyer, una canadenca que viu a Barcelona i és investigadora i autora de llibres sobre educació. Una de les idees principals de l’entrevista és identificar un fals neuromite: abans i més és millor.  Per exemple, la idea que agafa força darrerament de que quan abans comencin els nens a fer servir eines informàtiques i més temps hi dediquin, millor. La neurociència, diu L’Ecuyer, ha demostrat que això és fals, el desenvolupament del nen porta el seu ritme.

D’altra banda s’ha observat que els nens entre u i tres anys que passen molt de temps consumint pantalles són els que tenen més probabilitats de patir desatenció als set. També diu que és falsa la creença de que fer deures sigui bo per a crear l’hàbit de treball en els nens. En canvi defensa la necessitat del joc en els nens perquè ajuda a desenvolupar la memòria o l’atenció. Els nens han de jugar, sembla obvi, no?

Moltes gràcies per fer-nos arribar aquest article i si en trobeu més d’interessants, envieu-nos un correu a webampajocdelabola@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.