El paper important de les AMPA

reunionampa

La secció de Criatures del diari Ara es fa ressò del projecte Famílies amb veu de la Fundació Jaume Bofill dedicat a estudiar el paper que juguen les AMPA a les escoles catalanes. Les conclusions de l’estudi són clares, les AMPA constitueixen un model associatiu lleuger i ofereixen serveis bàsics que ajuden a conciliar la vida laboral i familiar. Les AMPA catalanes funcionen normalment amb un màxim de 15 persones implicades que s’encarreguen d’aquests serveis sufragats pels socis, sense rebre pràcticament res de finançament públic, les AMPA funcionen perquè les famílies les fan funcionar. Un model de gestió basat en la participació voluntària que s’ha demostrat molt eficaç.

Com que el pes d’aquesta gestió recau en un grup reduït de persones, poden arribar a saturar-se. El projecte Famílies amb veu assenyala les estratègies que caldria portar a terme per tal d’augmentar la participació, amb la idea de que com més persones hi participin, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, més positiva serà la influència que l’AMPA tindrà a l’Escola:

  1. Garantir un bon sistema d’informació cap a totes les famílies, que les motivi a implicar-se en les activitats de l’AMPA.
  2. Oferir un ventall de possibles activitats en les quals puguin participar les famílies, des de la més puntual i còmoda fins a la més permanent i feixuga.
  3. Establir complicitats amb la resta d’iniciatives i espais de participació que puguin existir al centre.

La iniciativa de posar en marxa aquesta web encaixa amb aquesta estratègia en la que encara hem d’aprofundir. T’hi apuntes?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.