Convoquen vaga de deures

huelga_deberes

La CEAPA és una federació d’AMPAs de tota Espanya que ha convocat una vaga de deures per als caps de setmana de novembre. Segurament ja us heu assabentat per la premsa, la CEAPA proposa que durant els caps de setmana de novembre els pares donin als nens un justificant per al mestre en el que hi digui que han fet moltes activitats familiars i que per això els fills no han pogut fer els deures. La iniciativa s’inspira en una vaga semblant que es va fer a França fa quatre anys. La CEAPA dóna diferents arguments contra els deures.

Els deures condicionen la vida familiar, allarguen la jornada laboral, són l’herència d’un sistema educatiu antiquat, generen desigualtat entre els alumnes i vulneren els drets del nens (www.educacionsindeberes.org).

Als darrers anys s’ha intensificat el debat sobre els deures, que abans ningú no discutia. En aquesta web heu pogut llegir notícies sobre el tema, aquí les podeu revisar. En aquestes notícies hem descobert que Espanya és un dels països amb més deures, fet que no impedeix tenir uns resultats mediocres a l’informe PISA, hem aprés els avantatges del temps de lleure per als nens i de fer esport i hem llegit que hi ha estudis científics que, en contra del que pugui semblar, diuen que fer deures no crea l’hàbit de treball diari. Bé, sembla que el debat no s’aturarà aquí, encarà sentirem a parlar molt sobre el tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.