Potser us en recordeu d’en Miguel Martínez, que ens va fer una xerrada molt interessant sobre deures fa un parell d’anys. Ara, al seu bloc trobem una notícia curiosa sobre el tema. Sun Valley Primary és una escola pública de Ciutat del Cap, a Sud-àfrica, que ha decidit fer una prova i deixar de manar deures als seus alumnes. Segons el seu director, l’escola ha millorat en tot. En primer lloc, la resposta de les famílies ha estat extraordinària, ja que hi havia un sentiment general de que els deures hi afegien més estrès a les seves vides (us sona? 😉 ). Després de passar tot el dia treballant fora de casa, qui té ganes de barallar-se amb els seus fills per culpa dels deures? ( 🙁 ). Pel que fa als estudiants, han millorat els resultats acadèmics, han augmentat la implicació i la motivació i fins i tot han augmentat el temps dedicat a la lectura. Aquí podeu escoltar una breu entrevista amb el director de l’escola (en anglès).
Fa temps que els mitjans de comunicació es fan ressò del fet de que Espanya està entre els països de l’OCDE en els que els nens dediquen més hores a fer deures (veure el gràfic més avall), mentre que els resultats al famós informe PISA són millorables. Sempre es destaca, a més a més, el fet de que Corea del Sur i Finlàndia siguin els països amb menys deures i els que tenen millors resultats a l’informe PISA.
També s’ha de dir que, tal i com es pot veure al gràfic, a gairebé tots els països de l’OCDE hi ha una tendència generalitzada a la baixa en la quantitat de deures. Al 2012 els nens espanyols ja feien una hora menys de deures a la setmana que al 2003. Continuarà baixant? 🙂
..