Adolescents, sexe i mòbil

L’ús del mòbil per part dels menors té molts avantatges, però també en té d’inconvenients que potser cal conèixer. Ara mateix els nostres adolescents s’intercanvien fotos en les que surten amb poca roba (o sense), això és habitual. Els nens de l’Escola encara no són adolescents, però potser convé saber una mica com va la cosa. Segons un estudi fet a la Universitat de Lleida un de cada tres adolescents de Ponent de 14 a 18 anys rep al seu mòbil imatges o vídeos d’altres menors despullats o semidespullats. És la pràctica coneguda com a sexting, l’intercanvi de missatges amb contingut sexual.

Entre els adolescents s’estén el costum de fer-se fotos picants per a enviar-les a algú conegut. Ja ho sabem, l’adolescència és l’època de créixer, aprendre, experimentar, provar, atrevir-se, amb el sexe també. Però s’ha de tenir clar que un cop enviada la foto, es perd absolutament el control sobre la difusió que algú pugui fer-ne.

L’estudi també tracta sobre l’assetjament sexual a menors a través d’internet, allò que ara en diuen grooming (tot ha de tenir noms anglesos). La conclusió a la que arriba és bona i dolenta alhora. Es donen pocs casos, no ens hem d’espantar, però es donen, no hem d’oblidar que aquestes coses passen i hem d’estar a la guait. Els autors de l’estudi han trobat que tenen més probabilitats de patir assetjament sexual les noies de més de 15 anys que es connecten a internet a l’habitació i amb pares amb poca formació acadèmica.

Bé, tard o d’hora els nostres fills seran adolescents i tindran mòbil, potser hem de tenir alguna idea de les coses que passen.

Sé el primero en comentar en «Adolescents, sexe i mòbil»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.